Kent Ekeroths film avslöjar SD:s dolda tankevärld

av RetorikKalle

Sverigedemokraternas värld är sluten för oss utomstående. Vi ser de uttryck deras ideologi tar sig – vi ser dem förtala oliktänkande, göra hitlerhälsningar och ordna bokbål – men vi får aldrig en inblick i den tankevärld som får dem att utföra dessa extrema handlingar.

Därför är Kent Ekeroths film så värdefull för oss som vill förstå hur Sverigedemokrater tänker. Det de ledande partiföreträdarna gör och säger i filmen berättar en hel del om de tankemönster som styr partiets ställningstaganden.

När Erik Almqvist förklarar för Soran Ismail att Sverige inte är hans land visar det att en Sverigedemokrat anser sig ha rätt att avgöra vem som får räkna sig som svensk.

När Erik Almqvist kallar en kvinna som ifrågasätter hans handlingar för hora visar det att en Sverigedemokrat tycker att kvinnor inte har någon rätt att uttala sig om vad män gör och säger.

När Kent Ekeroth knuffar till en tjej är det ett uttryck för uppfattningen att en Sverigedemokrat har rätt att använda våld mot meningsmotståndare.

När Erik Almqvist kallar Soran för babbe så är det ett uttryck för att uppdelningen av människor i lägre och högre stående raser är en grundsten i Sverigedemokraternas tankevärld.

När Erik Almqvist kallar den berusade mannen för whigger och blattelover så visar det finns en grupp i samhället som en Sverigedemokrat hatar än mer dem de kategoriserar som ickesvenskar och det är vi som försvarar allas rätt att själva avgöra om de är svenskar. I en Sverigedemokrats ögon är vi det värsta man kan vara – rasförrädare.

Annonser